Toegankelijkheid

Het Mauritshuis is toegankelijk voor iedereen. Vanzelfsprekend helpen wij u daar waar nodig tijdens uw bezoek.

In de directe omgeving van het museum bevinden zich verschillende parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bekijk het overzicht op de website van de Gemeente Den Haag.

Het Mauritshuis is goed toegankelijk, ook als u rolstoelgebonden of slecht ter been bent. De tweede verdieping van het historisch gebouw van het Mauritshuis is te bereiken met de lift die zich in de Gouden Zaal bevindt. Bij de entree bevinden zich rolstoelen en wandelstokken die u gratis kunt gebruiken. Reserveren is mogelijk tijdens werkdagen tussen 9 en 17 uur via +31 (0)70 3023456 of mail@mauritshuis.nl. In de Foyer bevindt zich een toilet voor mindervaliden. 

Bent u gebonden aan een elektrische rolstoel? In verband met de afmetingen van de lift in het historisch gebouw van het Mauritshuis kunnen niet alle elektrische rolstoelen van deze lift gebruik maken. Is uw elektrische rolstoel breder dan 78 cm of langer dan 150 cm? Dan past uw rolstoel helaas niet in deze lift. Uiteraard kunt u in dit geval een gewone rolstoel bij ons reserveren. 

Rolstoelbegeleiders hebben gratis toegang. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Mauritshuis.

Hulphonden zijn welkom.

Vanzelfsprekend helpen wij u daar waar nodig tijdens uw bezoek. Mocht u vooraf vragen hebben dan zijn wij bereikbaar via +31 (0)70 3023456 of mail@mauritshuis.nl